49000, Україна, Дніпро, вул. Космічна, 49 Г
пн - пт: з 09:00 до 17:00
Дніпропетровська обл., м.Дніпро, вул.Кротова, 3
Закарпатська обл., м.Хуст, вул.Небесної Сотні, буд.122

Тальк

  • Наявність: Є в наявності
0 грн.
Основні характеристики
Всі характеристики
Зовнішній вигляд: Порошок білого кольору без запаху
Допомога у логістиці товару

Спеціальні умови доставки при замовленні від 22 т

Гарантія якості

Тільки оригінальна та сертифікована продукція

Комплексний підхід

У штаті висококваліфіковані спеціалісти

Сотні задоволених покупців

Ми працюємо лише з надійними постачальниками

  • Огляд товару
  • Характеристики

Опис

Тальк фармацевтичний

- мелений мінерал, що відноситься до шаруватих силікатів, є жирним розсипчастим порошком білого кольору без запаху. Не розчинний у воді, слабо розчинний у кислотах. Якість тальку визначається його білизною.
Щільність 2,7-2,8 г/см3. Температура плавлення 1530°.

Тришарові кристали тальку, володіючи дуже сильним внутрішнім зв'язком, самі між собою пов'язані дуже слабо. Це визначає багато фізичних і механічних властивостей тальку: м'якість, жирність, слизькість, прилипання, легку розщеплюваність і подрібнюваність.

Хімічна формула: Mg3Si4O10(OH)2

Перевагами фармацевтичного тальку є:
Добре вбирає запах;
Полегшує прийом внутрішньо твердих медикаментів;
Має антибактеріальні властивості;
покращує текстуру косметики;
Наділяє косметику водовідштовхувальними властивостями, дозволяє краще утримуватись на шкірі;
Є м'яким, інертним наповнювачем;
Має високі адсорбуючі властивості;
Відсутність амфіболу та кристалічного кварцу дозволяє створювати безпечні, екологічно чисті продукти.

Застосування

Тальк фармацевтичний застосовується як допоміжна речовина для виробництва лікарських засобів та косметичної продукції.

Тальк у косметології.
Застосування тальку в косметиці становить 2% від загального споживання. Основною сферою застосування тальку в косметиці є дитяча присипка, в якій рівень рН тальку та властивості поверхні дозволяють утримувати запах. У сухих антиперспірантах тальк використовується як наповнювач, тому що він має властивість прилипати до шкіри, а також через його невисоку ціну.
У косметичних тінях тальк складає до 80% ваги. Природні властивості тальку надають косметиці стійкості, текстури, водовідштовхуючих властивостей і дозволяють їй краще утримуватися на шкірі. У пресованих косметичних продуктах використовується тальк зі ступенем подрібнення менше 5µm, оскільки в іншому випадку наявність повітря в продукті може погіршити його якість.
У спеціалізованих областях застосування тальк обробляється спеціальними гідрофобними покриттями. Це дозволяє використовувати його в косметичних продуктах, які наносяться як на суху, так і на вологу шкіру.
У косметиці до тальку висуваються різні вимоги. Основними вимогами є чистота, відсутність домішок та запаху. Максимальний розмір часток добре визначений (<60µm), однак, існують і обмеження мінімального розміру частинок, так як дуже дрібні частинки можуть закупорювати пори на шкірі.
Перед використанням тальку у виробництві косметичних продуктів тальк спеціально обробляють з метою видалити мікробіологічні елементи. Прожарювання на фінальній стадії процесу виробництва тальку не завжди є ефективним, хоча в деякій дозволяє знищити мікроорганізми. Більш ефективними методами обробки є стерилізація пором, гамма-опромінення та етиленові прожарювання.

Тальк у фармацевтиці.
В цілому, фармацевтична промисловість є невеликим ринком для виробників промислових мінералів, причому це стосується не тільки обсягів споживання, але також і кількості виробників тальку, що здійснюють поставки в фармацевтичну промисловість. Вимоги до якості мінералів дуже високі, для організації виробництва медичного тальку потрібні значні інвестиції в обладнання та витрати часу, а попит на медичний тальк невисокий.
Незважаючи на те, що ціни на промислові мінерали, що використовуються в медицині, високі, лише великі виробники і торгові компанії, а також спеціалізовані фірми, що мають технічну та фінансову підтримку, здійснюють постачання мінералів у цю галузь.
Фармацевтичний тальк переробляється з метою видалення домішок (оксиду заліза, доломіту, вугілля, магнію та карбонатів). Потім він обробляється слабким розчином хлорнуватистої кислоти, відмивається, сушиться і стерилізується. Стерилізація з метою знищення мікроорганізмів може здійснюватися або шляхом прожарювання при температурі 160° протягом години, або за допомогою гамма-випромінювання або етиленового прожарювання.

У харчовій промисловості зареєстрований як харчова добавка-емульгатор E553b. Застосовується як опудрюючий агент у виробництві широкого спектру кондитерських виробів (шоколадних цукерок, ірису, жувальної гумки, дражування карамелі).

Упаковка

Мішки по 25 кг

Вимоги до безпеки

Ні

Характеристики
Характеристики
Зовнішній вигляд Порошок білого кольору без запаху